„A tudományos elemzések értéket adnak a műkincseknek,”
– Yann Walther, a svájci Szépművészeti Szakértő Intézet (FAEI) vezetője

A Festményvizsgálati Laboratórium vezetője, Végvári Zsófia 2005 óta foglalkozik festmények természettudományos vizsgálatával a legkorszerűbb elemzéseket és eredményeket biztosító műszerpark segítségével, mely technikai felszereltség egyedülálló és rendkívüli mind hazai, mind Közép- Európai viszonylatban egyaránt.

Kizárva minden spekulációt, szubjektív véleményt és megállapítást, professzionális műszerek mérési adataival, valamint fizikai és kémiai vizsgálatokkal alátámasztott, komplex eredményeket nyújtunk át megrendelőinknek, mely egyetemes nyelve révén nemzetközi viszonylatban is értelmezhető és megkérdőjelezhetetlen dokumentációjává válik a vizsgált festménynek.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szerint a magyar piacon forgó évi 50–150 ezer műtárgynak 10–30 százaléka lehet hamis, saját tapasztalatunk alapján sajnos ez a szám jóval magasabb. Független irodaként – sem galériák, sem szakértők, sem múzeumok érdekeit nem képviselve – küzdünk a hamisítványok ellen és dolgozunk azon, hogy a magyar műgyűjtők valós kincsekkel bővítsék gyűjteményeiket. Megtisztelő bizalmuknak hála, számos érdekes esetet dolgoztunk fel az elmúlt tíz évben, melyről részletesebben a festmenyvizsgalat.blog.hu oldalon olvashatnak.

Szeretné biztosan tudni festményének valós korát és ezáltal növelni a mű értékét? Bízzon szakértelmünkben és a komplex festményvizsgálat egzakt eredményeiben!

No Fields Found.